THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Followers

Tuesday, July 13, 2010

AiR MaTa... KeKuaTaN or KeLeMaHaN....???

hi gurls n boys...
cmne hr ni?
tgh hr ni i ingt nk story-mory ckit psl air mata...

org lelaki slalu ckp ppuan ni 'cengengeng' la, 'cemeng' la, n lelain yg diorg gelar kt ppuan bile tgk ppuan menangis..
tp ade jgak yg jd cair n lemah bile tgk ppuan menangis or mengalirkn air mata kn?
tp sbnrnye ade yg lelaki xtau psl air mata ppuan...

air mata ppuan ni merupakan senjata n kekuatan bg ppuan tp kelemahan bg lelaki..
nk tau nape i ckp cmtu?
check dis out ok...

sepasang couple klu b'gaduh disebabkan salah pihak lelaki...
ppuan apabila menangis akan membuatkn lelaki rasa bersalah sgt...
lelaki t'sebut akn meminta maaf kerana membuatkn ppuan t'sebut sedih n menangis...
lelaki tu juga akn lbh care psl perasaan ppuan tu (tu pon klu lelaki tu btol sygkn ppuan tu la..)
org pon akan ckp lelaki tu kejam sbb mendera perasaan ppuan yg ikhlas sygkn die..
blame will be put on guys...

sepasang couple klu bergaduh sbb salah ppuan....
lelaki akan marah ppuan tu n ppuan tu akn menangis..
lelaki tu pon akn jd serba xkena sbb klu org lain nmpk ppuan tu menangis, org akn ckp die tu lelaki dayus sbb memarahi ppuan tu dgn teruk smpai menangis..
org akn ckp gne la kaedah yg lembut utk menegur kesalahan....
blame will be put on guys...

cbe bayangkan sepasang kekasih bergaduh n lelaki yg menangis..
org akn ckp..
'lembik r lelaki tu.. gaduh ngn awek je nangis... ape daa....'
xpon org akan ckp..
'bodoh r lelaki tu nk nangis sbb gaduh ngn awek... xjantan r nangis psl awek ni..'
blame will be put on guys...

apabila seorang ppuan menangis disebabkn xmampu nk wt sesuatu kerja...
org for sure akn kata 'kesian ppuan tu... sape la sggup buli dgn bg ppuan tu byk sgt keje...'
klu lelaki gentleman psti akn ckp, 'biar sy tlg awk wt keje tu... jgn nangis ye...'
sesiapa pon akn simpati...

apabila seorg lelaki menangis sbb xmampu wt kerja yg diamanahkn...
org akn ckp..
'apsal lembik sgt ni? bru suh wt keje ckit dh nk nangis..  mcm ppuan je... cbe la jd jantan sejati... dh namenye lelaki mmg la byk tanggungjawab..'


tu antara beberapa situasi yg berkaitan ngn air mata...
so cmne?
btol x air mata merupakan kekuatan bg perempuan tp kelemahan bg lelaki...
lelaki klu tgk ppuan menangis akn jd lemah n lelaki klu menangis org akan kata lelaki tu lemah...
pi mai pi mai tang tu jgak...
air mata apabila dikaitkn ngn lelaki akn menjadi kelemahan lelaki...
so sape ckp ppuan bodoh?
ppuan sbnrnye bijak kerana tau m'gunakn senjata mereka....
siapa yg bijak or siapa yg kurang bijak sebenarnya...???

renung-renungkan, fikir-fikirkan.......

2 comments:

♥ αmynαbillα ♥ said...

yup. I setuju. air mata perempuan salah 1 senjata kekuatan perempuan. but kalau always crying, si boyfriend mybe akan rasa tak kisah dah. mybe akan jd rimas kalau gf dia asek nanges aje kn? kn?

~effa~ said...

yup...
tp ppuan ni bijak sebenarnya..
mereka tau bile n dlm situasi ape nk gunakn snjata ni...
ppuan bkn bodoh cme diorg xnk tnjuk diorg bijak dpn lelaki...
klu x nnt xjd la trick tu...
kn?